пʼятниця, 06 травня 2011 14:36

Перехожі знімали на мобілки, як у вогні гинули 6 людей

Перехожі знімали на мобілки, як у вогні гинули 6 людей

У результаті великої пожежі в житловому будинку в Самарі загинули шість осіб: п'ять жінок і один чоловік. Ще дев'ятеро мешканців багатоповерхівки по вулиці Ново-Вокзальна 128, де сталася пожежа, (з них сім жінок) доставлені до лікарень міста. Про це повідомив начальник прес-служби Приволзького регіонального центру МНС Олег Зугеєв.

У Центрі медицини катастроф по Самарській області уточнили, що постраждалі зараз госпіталізовані в токсикологічне відділення лікарні імені Калініна. У загальній складності до медиків після пожежі звернулися 39 осіб.

В даний час пожежа локалізована і погашена, повідомила старший помічник керівника по зв'язках зі ЗМІ слідчого управління Слідчого комітету Росії по Самарській області Олена Шкаєва. Мешканців будинку почали пускати до квартир, щоб вони могли забрати свої документи.

Пожежа почалася в приміщенні магазину "Кооператор", який знаходиться на першому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку. Перші розрахунки пожежних прибули на місце о 10:59. Вогонь з першого поверху перекинувся на верхні і дістався до п'ятого поверху.

Всього в цьому будинку прописано 354 людини, з них 47 дітей. Мешканцям, які перебували в момент пожежі будинку, довелося рятуватися на даху будівлі. Тим часом навколо палаючого будинку зібралися не тільки встигли мешканці, а й великий натовп роззяв, які знімали на відео пожежу.

Прибулі на місце НП пожежники присвоїли пожежі третій номер складності. На боротьбу з вогнем відправили 73 співробітників особового складу та 21 одиницю техніки. Вони частково евакуювали людей з палаючого будинку в школи, що знаходились поруч, там також організували медпункт і пункт соціальної допомоги. Всього було евакуйовано 86 чоловік: 36 - з магазину, 50 - з житлового будинку. Гасіння вогню було ускладнено тим, що перед будівлею знаходиться міні-ринок і припарковано багато автомобілів, додав начальник прес-служби Приволзького регіонального центру МНС Олег Зугеєв.

Інформації про причини пожежі поки немає. Тим часом на місце пожежі з'їхалися високопоставлені чиновники з місцевої адміністрації. Зокрема, туди прибув заступник мера Самари Олександр Єфремов і віце-губернатор Самарської області Олександр Нефьодов.

Зараз ви читаєте новину «Перехожі знімали на мобілки, як у вогні гинули 6 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі