вівторок, 24 липня 2007 17:10

Пенчук попросив Ющенка захистити його від Колесникова і Ахметова

Бізнесмен, один з авторів проекту Донецька мафія Борис Пенчук просить Омбудсмена Ніну Карпачову і президента України Віктора Ющенка захистити його цивільні права.

Про це він повідомив, оприлюднивши відповідні звернення.

Він заявляє, що підпорядкованою одному з лідерів Партії регіонів Борису Колесникову прокуратурою "здійснюються безпрецедентні терористичні дії, направлені на знищення мене і членів моєї сім"ї, тобто тих, хто був вимушений віддати прибутковий бізнес Ахметову-Колесникову і їх оточенню".

Пенчук також заявляє, що "надав журналістські розслідування, якими підтверджено кримінальне походження капіталів донецького клану".

Проте, натомість Пенчук і його однодумці отримали порушені кримінальні справи проти них самих, зокрема, за фактом виходу книги "Донецька мафія".

"Упередженими донецькими судами, на вимогу Колесникова і Малишева по надуманих позовах, арештовано все моє майно і житло", - йдеться у зверненні.

"Я прошу Вас, пані Карпачова, як уповноваженої з прав людини, розібратися з ситуацією, що склалася, узяти її під свій особистий контроль, і допомогти мені скористатися своїми громадськими правами в повному об"ємі, не допустити правового безладу", - закликає Пенчук.

Аналогічне звернення також адресоване президентові Ющенку, пише УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «Пенчук попросив Ющенка захистити його від Колесникова і Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі