четвер, 03 січня 2019 01:40

Патрульні побили 81-річного авіаконструктора заводу "Антонов"

Патрульні побили 81-річного авіаконструктора заводу "Антонов"
81-річного чоловіка побили поліцейські. Фото: ТСН

У Києві в людному місці 5 чоловіків побили авіаконструктора заводу "Антонов" Віктора Ковальського, який є одним з творців Ан-74 і знаменитої "Мрії".

Потерпілий розповів, що до нападу на нього причетні двоє поліцейських, повідомляє ТСН.

Ковальський повертався з роботи і виходив з метро "Шулявська". Раптово до нього підбіг невідомий і попросив прикурити.

"Кажу: "Я не палю". Запальнички немає – відпусти. Відразу на мене посипалися удари ззаду і по голові", – розповів конструктор журналістам.

81-річного чоловіка били троє, а потім до них приєдналися патрульні. Свідки записали номер машини – 4435. В результаті на самого потерпілого наділи наручники й потягли в авто. А коли порвали йому портфель і заглянули в документи, побачили, що схопили не ту людину.

"Цей у червоній куртці нібито десь міняв якісь долари. Начебто його кинули на 10 тисяч доларів. Показали на мене. Але це вже потім з'ясувалося. Я про це не знав", – зазначив Ковальський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсудному екс-патрульному з України дали російське громадянство

В результаті авіаконструктор отримав струс мозку, пошкоджені зуб і спину. Сусід розповів, що перехожі викликали потерпілому медиків, а поліцейські ігнорували травми.

Ковальський написав заяву. За даним фактом відкрили кримінальне провадження.

У Нацполіції заявили, що до інциденту причетні патрульні, яких контролює інше керівництво.

"Йдеться про патрульну поліцію, яка до нас стосунку жодного немає. Мої співробітники прибули на місце потім уже, коли там сталася ця сутичка. Саму сутичку наші співробітники не бачили і, звісно, не брали участі. Зараз розбираємося з цим – що там сталося", – відповіли в поліції.

Раніше в Кременчуці були затримані співробітники патрульної поліції за підозрою в розбійному нападі на перехожого.

Зараз ви читаєте новину «Патрульні побили 81-річного авіаконструктора заводу "Антонов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі