четвер, 22 лютого 2007 09:36

Осквернили ще одну єврейську пам"ятку в Одесі

В Одесі знову поглумились над єврейською пам"яткою культури. Це вже третій подібний випадок за останні дні.

Зловмисники намалювали свастику і слова "З святом Холокосту" на меморіальній дошці, лікаря, публіциста і громадського діяча Леона Пінскера.

На днях в Одесі осквернили Меморіал жертвам нацизму, розташований на Люстдорфськой дорозі, і близько півтисячі могил на Третьому єврейському цвинтарі.

За фактами цих злочинів правоохоронці порушили кримінальну справу.

Пінскер народився в Одесі, закінчив місцевий Рішельєвський ліцей і медичний факультет Московського університету. Працював в госпіталях під час Кримської кампанії. Був приголомшений єврейськими погромами 1881 року і байдужим відношенням до них російської інтелігенції.

Написав книгу "Автоемансипація", в якій висловив думку про необхідність "самовизволення" євреїв і створення власної держави. Пізніше очолив рух "Монтефіоре", що допомагав євреям, які поселилися в палестинських колоніях. Помер в Одесі у 1891 році. У 1934 році прах Пінскера перепоховали в Єрусалимі, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Осквернили ще одну єврейську пам"ятку в Одесі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі