четвер, 08 грудня 2022 07:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Оперативна пауза на фронті взимку може зашкодити Україні ‒ аналітики ISW

Оперативна пауза на фронті взимку може зашкодити Україні ‒ аналітики ISW
Аналітики вважають, що зимова пауза на фронті може піти на користь Росії. Фото: glavcom.ua

Останнім часом дедалі більше військових і політичних експертів помічають, що Росія хоче взяти паузу в бойових діях на час зими.

Про це говорив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. На його думку, РФ прагне "перерви", щоб підготуватися до нового наступу на початку наступного року. Така пауза може бути на користь загарбникам, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Якщо на фронті взимку буде оперативна пауза, Україна може втратити стратегічну ініціативу. Росія ж матиме можливість перегрупуватися та підготувати резерв для поновлення наступу навесні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив хороші новини з передової

"Перемир'я на фронті змусить Україну передчасно завершити контрнаступальні операції і надасть силам РФ, що деградують, цінний три- чи чотиримісячний перепочинок для відновлення та підготування до бойових дій" ‒ ідеться у новому зведенні ISW.

Попри зацікавленість у паузі саме російської сторони, вочевидь, президент РФ Володимир Путін не бажає поки домагатися тимчасового припинення війни. Окупаційні сили не припиняють атакувати українські міста.

"Нинішня зацикленість Путіна на наступальних операціях навколо Бахмута і в інших місцях сприяє здатності України зберігати військову ініціативу в інших частинах театру воєнних дій. Подальші оперативні успіхи України залежать від можливості українських сил продовжувати послідовні операції протягом зими 2022 – 2023 років без перерви" ‒ наголошують аналітики ISW.

За минулу добу російські загарбники завдали сім ракетних і 16 авіаційних ударів по українській території. Ворог також понад 40 разів обстріляв мирні міста і села та позиції ЗСУ з реактивних систем залпового вогню. Про це вранці 8 грудня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Президент РФ Володимир Путін готує населення до затяжної і виснажливої ​​війни з Україною, яка спрямована на завоювання додаткових територій. Російський інформаційний простір позитивно відреагував на заяву Путіна й висунув додаткові умови для затягування війни, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Оперативна пауза на фронті взимку може зашкодити Україні ‒ аналітики ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі