понеділок, 03 квітня 2023 18:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на півдні готують "евакуацію" – Генштаб

Окупанти на півдні готують "евакуацію" – Генштаб
Кинута форма російських окупантів. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти у Херсонські області складають списки осіб для "евакуації" у Крим.

На Запорізькому і Херсонському напрямках ворог нарощував оборонні спроможності. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"У Скадовському районі російська окупаційна так звана влада розпочала складання списків осіб із числа місцевих жителів, які погоджуються на "евакуацію" до Криму або на територію Російської Федерації. "Евакуація" поки що проводитиметься на добровільній основі, у першу чергу вивозитимуть жінок та дітей", – пише Генштаб.

На Запорізькому і Херсонському напрямках ворог активних дій не проводив. Окупанти обстріляли населені пункти, що поряд з лінією бойового зіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворог слабшає" – генерал Сирський про обстановку на фронті

Українська авіація за добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів.

Наші захисники збили ворожий розвідувальний безпілотник.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили район зосередження живої сили ворога.

Росіяни завдали три ракетних і 17 авіаційних ударів, здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і цивільній інфраструктурі населених пунктів.

Сили оборони України відбили 70 атак ворога на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар'їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій – Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За 404 дні українські воїни знищили 175 160 окупантів, 6993 броньованих машин ворога, 3619 танків, 291 гелікоптер і 306 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на півдні готують "евакуацію" – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі