четвер, 26 травня 2022 01:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти готують наступ на Запорізькому напрямку. Стягли старі танки Т-62

Окупанти готують наступ на Запорізькому напрямку. Стягли старі танки Т-62
Застарілі танки Т-62 Росія стягла до Мелітополя. Фото: livejournal.com.

Російські окупанти продовжують здійснювати активну підготовку до наступальних дій на Запорізькому напрямку.

Ворог обстрілює позиції військ та цивільну інфраструктуру в районах Оріхова та Гуляйполя, а також здійснив авіаційні удари та артилерійські обстріли в районах Полтавки, повідомила Запорізька ОВА у Telegram.

"Однак, росіяни продовжують зазнавати втрат особового складу та військової техніки. Регулярно надходить інформація щодо зосередження значної кількості поранених військовослужбовців Росії в лікувальних закладах тимчасово анексованого Криму", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія використовує тактику терору на півдні та сході країни

До Мелітополя прибув ешелон застарілих танків Т-62, знятих з консервації. Танки оснащені гарматами із калібром 115 мм, додали в ОВА. Також до Кирилівки зайшло 30 одиниць російської техніки.

"За повідомленням місцевих жителів, майже на кожному перехресті стоять БТРи. Також є ймовірність, що кирилівські бази відпочинку можуть стати прихистком для окупантів та, у результаті, постраждати від мародерства, як це було у Бердянську", - зазначають у військовій адміністрації.

Крім цього, Telegram-канали окупантів повідомляють, що почалася підготовка інфраструктури та співробітників до видачі російських паспортів мешканцям Запорізької області.

Для поповнення втрат озброєння та військової техніки російські окупанти використовують техніку, що була уражена й відремонтована на ремонтно-відновлювальних підприємствах. За результатами втрат під час бойових дій ворог змушений знімати зі зберігання застарілі танки Т-62 для комплектування резервних батальйонних тактичних груп.

25 травня очевидці зняли потяг, який перевозив старі танки Т-62, імовірно, в Україну.

На Запорізькому напрямку окупанти перегруповуються та посилюють війська для відновлення наступу.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти готують наступ на Запорізькому напрямку. Стягли старі танки Т-62». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі