неділя, 08 лютого 2015 11:03

Офіційні дані не викликають довіри: Німецька газета назвала свою статистику жертв на Донбасі

Офіційні дані не викликають довіри: Німецька газета назвала свою статистику жертв на Донбасі
Фото: rian.com.ua

Газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) повідомляє, що німецькі спецслужби оцінюють можливу кількість загиблих в результаті війни на Донбасі в 50 000 тисяч чоловік.

За останніми офіційними даними, число загиблих становить 1200 військових і 5400 мирних жителів, пише DW.

Джерела газети у спецслужбах стверджують, що офіційні дані носять односторонній характер, вони занижені і тому не викликають довіри. Так, після важких боїв нерідко повідомлялося не більше ніж про десять загиблих, хоча насправді їх число набагато перевищувало оприлюднені цифри.

Дані про загиблих 1200 військовослужбовців та 5400 мирних жителів навів президент України Петро Порошенко, виступаючи 7 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки, нагадує газета.

У той же час ООН назвала цифру 5350 чоловік, включаючи офіційні дані міністерства оборони України про загиблих в боях військовослужбовців. Експерти виходять з того, що дійсне число загиблих набагато перевищує подібні "консервативні оцінки", відзначає видання.

Зараз ви читаєте новину «Офіційні дані не викликають довіри: Німецька газета назвала свою статистику жертв на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі