понеділок, 25 жовтня 2021 16:43

Одного з ватажків банди "Восток" засудили до 10 років

Шевченківський районний суд Чернівців заочно засудив до 10 років в'язниці бойовика ДНР.

Засуджений – 28-річний уродженець Макіївки на Донеччині на позивний "Міха". 2014 року приєднався до угруповання бойовиків "Восток", повідомив пресцентр Служби безпеки України.

Автор: ssu.gov.ua
  На світлині заочно засуджений до 10 років в'язниці бойовик "Міха"
На світлині заочно засуджений до 10 років в'язниці бойовик "Міха"

"Радикально налаштований молодик відразу почав просуватися по "кар'єрних сходинках" від командира взводу до заступника командира роти мотострілецького батальйону. Згодом - першого заступника начальника штабу полку", - йдеться в повідомленні.

Зловмисник брав безпосередню участь у бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ та співробітників українських правоохоронних органів поблизу Донецького аеропорту, Ясинівки, Красного Партизана, Пантелеймонівки.

Автор: ssu.gov.ua
  За "подвиги" бойовика неодноразово нагороджувала окупаційна адміністрація
За "подвиги" бойовика неодноразово нагороджувала окупаційна адміністрація

"Під час відсутності командира полку бойовик виконував його обов'язки та особисто керував незаконним збройним формуванням. За показами свідків, віддавав накази про проведення бойових дій в Авдіївці, Пісках, Савур-Могилі", - додали у повідомленні.

Також слідство встановило, що "Міха" співпрацює з російською розвідкою та часто їздить у РФ.

Засуджений переховується від правосуддя у ДНР. Його оголосили у розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська вогнем примусили ворога перестати стріляти

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін дограється до того, що українські ракети будуть спрямовані на Москву в найближчому майбутньому. І наші ракети оперативно-тактичного рівня зможуть діставати до Москви. Це паритетні дії у відповідь на дії Росії, заявив речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

Зараз ви читаєте новину «Одного з ватажків банди "Восток" засудили до 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі