субота, 05 листопада 2022 13:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Один займався депортацією, інший ‒ рейдерством: СБУ повідомила про підозру ще двом колаборантам

Служба безпеки України повідомила про підозру ще двом колаборантам, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, СБУ задокументувала злочини "судді" з Євпаторії в окупованому Криму, який сприяв депортації кримчан. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, після захоплення українського півострова чоловік добровільно приєднався до загарбників. За це вони призначили його так званим "суддею Євпаторійського міського суду".

Автор: ssu.gov.ua
  Служба безпеки України повідомила про підозру «судді» з Євпаторії
Служба безпеки України повідомила про підозру «судді» з Євпаторії

На цій посаді колаборант приймав незаконні рішення щодо примусового видворення місцевих жителів до віддалених регіонів РФ, в тому числі до Сибіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ арештувала все майно Богуслаєва та Дзюби на 1 млрд грн

"Він призначав "судові" вироки за нібито порушення діючих "законів" країни-агресора. Тим самим "суддя" окупаційного органу грубо порушував українське законодавство та міжнародне гуманітарне право. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України", ‒ йдеться у повідомленні.

Викрито також колишнього заступника начальника Херсонської митниці, який після захоплення частини регіону росіянами підтримав загарбників. Він погодився з пропозицією агресорів очолити "податкову службу Херсонської області".

Автор: ssu.gov.ua
  Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому заступнику начальника Херсонської митниці
Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому заступнику начальника Херсонської митниці

"Встановлено, що відповідну "протекцію" йому забезпечив колишній заступник голови облради, депутат-колаборант Віталій Булюк, якого ворог призначив "першим заступником глави" місцевої окупаційної адміністрації. За даними слідства, його "протеже" організував незаконний збір "податків" на користь РФ, а також сприяв рейдерському захопленню українських підприємств, які відмовились від співпраці з агресором", ‒ повідомляють в СБУ.

Зловмиснику нині інкримінують колабораційну діяльність.

Служба безпеки вже встановила місце перебування обох ворожих поплічників, задокументувала їх злочинну діяльність та проводить комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

На 15 років посадили зрадника, який під час тимчасової окупації частини Київської області повідомляв ворогу інформацію про місця перебування бійців місцевої самооборони. Його затримали у квітні цього року, передає Служба безпеки України.

Служба безпеки України на Харківщині затримала чоловіка, який протизаконно вивозив у Росію зерно з регіону. Зловмисником виявився депутат однієї із селищних рад Куп'янського району, повідомила пресслужба СБУ 4 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Один займався депортацією, інший ‒ рейдерством: СБУ повідомила про підозру ще двом колаборантам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі