середа, 20 жовтня 2021 10:00

Обстріл каналу Медведчука: суд оголосив вирок причетному

Обстріл каналу Медведчука: суд оголосив вирок причетному
Нікитенко отримав три роки умовно. Фото: УП

Костянтина Нікитенку, який причетний до пострілу з РПГ по будівлі "112 каналу" у липні 2019 року, засудили до трьох років умовно.

Вирок виніс Шевченківський районний суд Києва, повідомляє "Українська правда".

Чоловік уклав угоду зі слідством. Його визнали винним в участі у незаконному збройному формуванні і проведенні теракту.

У рішенні суду згадується приватна компанія Donbass Battalion corporation. її створили 2018 року і зареєстрували у США. Члени корпорації мають в Україні тренувальну базу. Тут вона діяла під виглядом охоронної фірми ТОВ "Донкорп Україна".

Нікитенко спочатку був у батальйоні "Донбас". Потім займався підготовкою новобранців у корпорації.

У матеріалах справи йдеться, що теракт ініціював Семен Семенченко. Організацію він доручив Вадиму Боровику. Тойзалучив Нікитенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-нардепу Семенченку продовжили арешт

Боровик і Нікитенко перед терактом забрали у наперед підготовленому місці ручний протитанковий гранатомет РПГ-22. Потім на велосипедах дісталися до будівлі "112 каналу". О 03:20 ночі Боровик вистрілив з гранатомета по будівлі. Нікитенко був на чатах.

В ніч на 13 липня 2019-го невідомий обстріляв із гранатомета фасад будівлі телеканалу "112 Україна" у Києві. Його пов'язують проросійським політиком Віктором Медведчуком.

14 травня 2021 року Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому народному депутату Семену Семенченку за обстріл будівлі телеканалу "112 Україна".

Семенченка видав експрацівник. Один член охоронної фірми Donbass Battalion corporation добровільно вийшов із формування та повідомив про нього органи державної влади. Ідеться про ветерана АТО Вадима Боровика. Працював там із липня 2018-го до кінця листопада 2019 року.

У січні 2021-го чоловік написав заяву на організацію. Виклав "відомі йому обставини створення та функціонування не передбаченого законом збройного формування".

Спершу йому оголосили підозру в участі в незаконному збройному формуванні, але за співпрацю зі слідством суд звільнив його від відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл каналу Медведчука: суд оголосив вирок причетному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі