четвер, 29 грудня 2022 06:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Новий російський наступ у Запорізькій області ‒ аналітики ISW зробили прогноз

Новий російський наступ у Запорізькій області ‒ аналітики ISW зробили прогноз
На думку аналітиків, росіяни взимку не збираються наступати на півдні України. Фото: t1.ua

Взимку ймовірність нового наступу російських військ у Запорізькій області знижується.

Натомість загарбники облаштовують оборонні рубежі в очікуванні наступальних операцій ЗСУ. Про це у новому зведенні повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, 28 грудня російські війська, ймовірно, зруйнували міст через річку у Пологах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вичерпали всі сили під Бахмутом і готуються до наступу на Луганщині – ISW

"Високопоставлений український військовий представник заявив, що немає жодних ознак того, що російські сили в Запорізькій області формують ударні групи, попри деякі ротації та розгортання там. А представник окупаційних військ у Запорізькій області Володимир Рогов заявив 27 грудня, що українські війська вестимуть наступ на Запоріжжі. Але через негоду наступ не є неминучим", ‒ йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, нещодавні зусилля російських мінерів та будівництво укріплень у Запорізькій області та на узбережжі Дніпра вказують на те, що російські війська не прагнуть наступати там.

Українська авіація за минулу добу чотири рази ударила по районах зосередження росіян. Загарбники зазнали значних втрат. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два райони зосередження живої сили та склад боєприпасів ворога, йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Українські воїни завдають ударів по російських окупантах у Запорізькій області. Ворог масово втікає з позицій. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Новий російський наступ у Запорізькій області ‒ аналітики ISW зробили прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі