неділя, 04 грудня 2022 14:27

Німецький дипломат оцінив готовність Путіна до переговорів

Німецький дипломат оцінив готовність Путіна до переговорів
За словами посла Німеччини у Великій Британії Мігеля Бергера, російський диктатор Володимир Путін продовжує терор в Україні. Фото: gettyimages.com

Принципових змін у позиції Росії щодо переговорів з Україною поки не видно.

Російський диктатор Володимир Путін й надалі продовжує свій терор. Про це заявив посол Німеччини у Великій Британії Мігель Бергер, повідомляє Sky News.

За словами дипломата, Путін продовжує тероризувати цивільне населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін добивається переговорів з Києвом з двох причин – ISW

"Ми дуже стурбовані цим, оскільки ці атаки на енергетичну інфраструктуру означають, що багато людей через морози можуть бути змушені покинути Україну. Тож ми очікуємо наступної хвилі біженців найближчими тижнями", ‒ сказав Бергер.

Він також наголосив, що Німеччина не бачить і в "осяжному майбутньому бажання Росії брати участь у дипломатичному розв'язанні розмови".

Україна готова прислухатися до пропозиції президента Франції Еммануеля Макрона та надати Росії гарантії безпеки на майбутніх переговорах, якщо Росія перед цим зробить деякі кроки. Про це написав лідер парламентської фракції "Слуги народу" і колишній глава переговорної групи з РФ Давид Арахамія.

Президент Росії Володимир Путін говорить про дипломатію, але у той же час завдає ракетних ударів по Україні. Він підбурює до ескалації ситуації. США мають прямий дипломатичний контакти з Кремлем, але він використовується тільки для запобігання серйозним загрозам – таким, як ядерна. До мирних переговорів щодо України Володимир Путін не готовий, заявив телеканалу France 2 держсекретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «Німецький дипломат оцінив готовність Путіна до переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі