середа, 28 лютого 2007 15:50

Ніколя Саркозі звинуватили у фінансових махінаціях

Французький сатиричний тижневик "Канар аншене" звинуватив міністра внутрішніх справ Франції і кандидата на посаду президента Франції Ніколя Саркозі у фінансових махінаціях. Видання стверджує, що фаворит президентських перегонів, будучи мером Нейї-сюр-Сени, скористався своїм службовим становищем, купивши у підвладному йому місті 1997 року дві квартири за сильно заниженою ціною.

"Канар аншене" стверджує, що Саркозі придбав квартиру в "улюбленій компанії з продажу нерухомості мерії Нейї-сюр-Сени "Лассер". Апартаменти площею 233 квадратних метри придбали за ціною, нижче ринкової на 12-35% (115-450 тисяч євро).

За даними тижневика, перш ніж переїхати, подружня пара Саркозі розпорядилася об"єднати дві квартири в одну і провести в них масштабні ремонтні роботи вартістю близько 270 тисяч євро, які також були сплачені не повністю, а за рахунок підрядчика "Лассер". 2006 року, будучи вже міністром внутрішніх справ Франції, Саркозі продав апартаменти за ринковою ціною за 1 мільйон 942 тисячі євро. Таким чином, виручка глави МВС від перепродажу склала, за даними видання, щонайменше, 300 тисяч євро.

Саркозі, у свою чергу, відкидає всі звинувачення в махінаціях, які, за його словами, "направлені лише на те, що щоб заплямувати" кандидата в президенти Франції.

Саркозі пообіцяв надати докази того, що ремонт в апартаментах, які він купив 10 років тому, був сплачений за його рахунок, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Ніколя Саркозі звинуватили у фінансових махінаціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі