пʼятниця, 17 лютого 2023 22:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"Не виключено" – Шольц зробив заяву про тривалість війни в Україні

"Не виключено" – Шольц зробив заяву про тривалість війни в Україні
Україні необхідно готуватися до довготривалої війни, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото: Getty Images

Україні необхідно готуватися до довготривалої війни, яку розв'язав російський диктатор Володимир Путін.

Водночас союзники та партнери України залишатимуться разом упродовж усього часу. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає CNN.

"Я думаю, що розумно бути готовим до довгої війни (в Україні, – Gazeta.ua), і розумно дати Путіну зрозуміти, що ми готові просто залишатися весь час разом з Україною, і що постійно підтримуватимемо країну. Справді важливе рішення, яке ми маємо ухвалити всі разом: це сказати, що ми готові робити це стільки, скільки необхідно, і що ми зробимо все можливе", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасна техніка для ЗСУ: Шольц сказав, чому партнерам важко її постачати

Шольц, уникаючи називати кінцеву дату закінчення війни, наголосив, що єдність українських союзників здивувала російського президента Володимира Путіна.

"Я абсолютно впевнений, що Путін ніколи не очікував, що буде така об'єднана Європа і що буде такий об'єднаний світ. Він ніколи не думав, що трансатлантичне партнерство працюватиме так добре", – сказав він.

Особливо канцлер відзначив США за їхню постійну і життєво важливу підтримку.

"Ми просто робимо це разом з нашими друзями та партнерами, і особливо зі Сполученими Штатами", – заявив Шольц.

17 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав міжнародних партнерів, які мають бойові танки західного зразка, надіслати їх Україні.

Про це сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки. Додав, що сьогодні Німеччина пропонує лідерство у сфері безпеки.

Зараз ви читаєте новину «"Не виключено" – Шольц зробив заяву про тривалість війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі