субота, 16 листопада 2019 13:30

Назвали можливу причину вибухів у Балаклії

Назвали можливу причину вибухів у Балаклії
Міг вибухнути двигун ракети. Фото: "Цензор"

Причиною вибухів на військовому арсеналі в Балаклії Харківської обл. ймовірно став вибух твердопаливного двигуна ракети 3М9 зенітно-ракетного комплексу "Куб".

Зараз один з поранених військових перебуває у важкому стані, один у середнього ступені тяжкості і троє у легкому ступені тяжкості, йдеться в уточненій інформації Генштабу ЗСУ у Facebook

Двоє перебувають в Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги і ще двоє у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Один військовослужбовець від госпіталізації відмовився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створили слідчу комісію для розслідування вибухів на складах боєприпасів

"За попередніми даними оперативної групи Генерального штабу встановлено, що 15 листопада на спеціально обладнаному місці - майданчику зберігання вибухонебезпечних предметів № 4 групами розмінування здійснювалися роботи з розмінування та знищення вибухонебезпечних предметів. О 14.28, ймовірно в ході завантаження залишків боєприпасів та їх елементів, які були підготовлені для подальшого знищення, зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу "Куб", відбулося його загоряння з подальшим підривом накопичених для знищення вибухонебезпечних предметів. Пожежа, що виникла в результаті вибуху, було оперативно локалізована і ліквідована", - сказано в повідомленні.

В результаті вибухів на території складів Балаклії поранення отримали четверо військових. Ще двоє зазнали поранень не сумісних з життям.

Зараз ви читаєте новину «Назвали можливу причину вибухів у Балаклії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі