середа, 19 лютого 2020 11:49

Нардепа знайшли із простреленою головою

Нардепа знайшли із простреленою головою
Народного депутата, координатора групи "Інформаційний спротив" 46-річного Дмитра Тимчука у власній квартирі з вогнепальним пораненням голови знайшла дружина. Фото: Обозреватель

Минає 8 місяців із дня загибелі народного депутата, координатора групи "Інформаційний спротив" 46-річного Дмитра Тимчука.

Із вогнепальним пораненням голови його знайшла дружина у квартирі на столичному бульварі Перова 19 червня торік. Серед версій розглядали самогубство, нещасний випадок і вбивство. Результатів експертизи прокуратура не розголошувала.

Дмитро Тимчук народився в російській Читі. У дитинстві жив у Німеччині, де служив його батько-офіцер. Закінчив факультет військової журналістики Львівського вищого військово-політичного училища. Працював у штабі Нацгвардії та різних підрозділах Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Тимчука розповіла про останні хвилини його життя

Із 2008 року був головним редактором інтернет-проєкту "Флот-2017" і керівником громадської організації "Центр військово-політичних досліджень". Із початком російської агресії став координатором групи "Інформаційний спротив". Восени 2014-го потрапив до Верховної Ради за списками "Народного фронту".

"Він був найкращим журналістом у нашій групі "мурзилок", випускників 1995-го Львівського вищого військово-політичного училища. У нашому курсантському колективі мав прізвисько Чук. У випускному журналі "Атака" Дмитрові пророкували славу відомого журналіста. Він ним став. З 2000-х мало хто в Україні міг змагатися з ним у створенні текстів на теми безпеки", — кажуть одногрупники Тимчука.

Поховали Дмитра Тимчука в Бердичеві на Житомирщині.

В оточенні Дмитра Тимчука спростували версію про його пияцтво і самогубство. Кажуть, він проводив зустрічі, спілкувався з колегами, зокрема іноземними, і керував колективом, роздаючи доручення.

Зараз ви читаєте новину «Нардепа знайшли із простреленою головою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі