четвер, 29 жовтня 2020 13:00

Напад акули на українських туристів: третій потерпілий залишився без ноги

Напад акули на українських туристів: третій потерпілий залишився без ноги
У Єгипті під час підводного плавання від нападу акули серйозно постраждала українська сім'я й їхній гід. Фото: Wikimedia Commons

Стан українців, які постраждали від нападу акули під час пірнання на курорті в Єгипті, стабільний. Вони перебувають у медичному центрі Шарм-ель-Шейху.

Крім українських матері й сина, від нападу морського хижака постраждав також місцевий гід. Він втратив ногу. Всіх пірнальників врятував катер служби безпеки, який вчасно прибув до місця нападу. Про це повідомив голова Агентства з охорони природи Міністерства навколишнього середовища Мохамед Салем, пише egypttoday.com.

Попереднє розслідування міністерства показало, що на туристів напала 2-метрова довгокрила акула, одна з найнебезпечніших для дайверів. На відеозаписі, зробленому перед нападом, видно, що хижак діяв агресивно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напад акули на українських туристів у Єгипті: що відомо про стан постраждалих

"В Єгипті є один із 30 найвідоміших у світі видів акул, які нападають на людей", - зазначив міністр.

Міністерство навколишнього середовища Єгипту пообіцяло розкрити результати розслідування на наступному тижні.

Трагедія сталася 25 жовтня на території заповідника "Рас Мохаммед", де зупинка екскурсійних яхт заборонена починаючи з 1 листопада 2019 року. Мати отримала глибокі рани від укусів хижака. У її 12-річного сина - ампутована верхня кінцівка нижче ліктя. Уряд Єгипту взяв на себе лікування. Надають всю необхідну медичну допомогу. Посольство України підтримує зв'язок із рідними потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Напад акули на українських туристів: третій потерпілий залишився без ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі