пʼятниця, 16 грудня 2022 21:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Надзвичайна ситуація в енергетиці ‒ в Укренерго зробили нову заяву

Надзвичайна ситуація в енергетиці ‒ в Укренерго зробили нову заяву
В Укренерго заявили про припинення дії надзвичайної ситуації в енергосистемі. Фото: slovoidilo.ua

Дію надзвичайної ситуації в енергетичній системі України припинено.

Виникла вона внаслідок масованих російських ракетних обстрілів 16 грудня. Про це у п'ятницю ввечері повідомили в Укренерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварійні вимкнення: президент закликав українців проявити терпіння

"На виконання вимог Правил ринку інформуємо про припинення дії надзвичайної ситуації в ОЕС України, яка настала 16 грудня внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку РФ електроенергетичної інфраструктури України", ‒ ідеться у повідомленні.

У компанії уточнили, що під ударами РФ були теплові, гідроелектростанції, а також підстанції магістральних мереж 330–750 кВ.

"Окремо зазначаємо, що інформація щодо останнього розрахункового періоду, для якого розрахунки здійснюються з урахуванням глави 9.2 Правил ринку, буде надана згодом", ‒ додали в Укренерго.

16 грудня росіяни масовано обстріляли електроенергетичну інфраструктуру України. Оголошено режим надзвичайної ситуації, передає Укренерго. Відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергетичної системи.

Пізніше в Укренерго уточнили, що режим надзвичайної ситуації запровадили тільки для учасників ринку електроенергії. Найбільші пошкодження були у північних, південних і центральних регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Надзвичайна ситуація в енергетиці ‒ в Укренерго зробили нову заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі