понеділок, 31 жовтня 2011 11:17

Надзвичайна подія на донецькій шахті: 105 гірників терміново евакуювали

Надзвичайна подія на донецькій шахті: 105 гірників терміново евакуювали

На шахті "Трудовська" (Донецьк) раптово зупинився вентилятор головного провітрювання, гірників екстрено виводять на поверхню, повідомляє прес-служба Профспілки працівників вугільної промисловості України.

У понеділок в 6.47 на шахті "Трудовська" державного підприємства "Донецька вугільна енергетична компанія" раптово зупинився вентилятор головного провітрювання. Під землею в момент аварії працювали 105 шахтарів.

Як повідомив технічний інспектор праці Укрвуглепрофспілки при Донецькому об'єднаному теркомі В'ячеслав Молофієнко, про НП був сповіщений диспетчер, який ввів в дію план ліквідації аварії, на підприємство були викликані рятувальники, о 7.20 вони вже прибули на шахту.

105 гірників, що працювали під землею, виводять на поверхню. Станом на 10.00 під землею ще залишалися 8 шахтарів, працівники підприємства добираються до стовбура з найвіддаленіших виробок шахти.

В. Молофієнко зазначив, що всіх піднятих шахтарів відразу ж направляють на обстеження в медпункт підприємства. Скарг на самопочуття від гірників немає.

Попередньою причиною зупинки вентилятора головного провітрювання на шахті називають проблеми з запуском двигуна. Резервний вентилятор, який відразу ж після зупинки основного намагалися ввести в роботу, також не запустився.

Технічний інспектор праці повідомив, що на місце вже прибули фахівці енергопостачальної компанії, що обслуговує шахту. Вони розбираються з причинами збоїв в електропостачанні.

Зараз ви читаєте новину «Надзвичайна подія на донецькій шахті: 105 гірників терміново евакуювали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі