пʼятниця, 05 листопада 2010 18:04

На Житомирщині через сказ госпіталізували 14 людей

На Житомирщині через сказ госпіталізували 14 людей
У Житомирській області, у селі Кутище Любарського району, протягом двох днів у двох різних домогосподарствах була виявлена хвора на сказ худоба – корова та телиця.

Про це Житомир.info повідомив начальник сектору охорони здоров'я та медико-біологічного захисту головного управління МНС України у Житомирській області Андрій Митрофанов.

Перший випадок виявлення сказу у корови був зареєстрований 31 жовтня.

Виявилося, що тварину, яка згасала просто на очах, господарі вирішили прирізати, а м'ясо здати перекупникам.

Приватний підприємець забрав тушу, але розпродати не встиг – ветеринарна служба, яка тримала дану тварину на контролі через підозру на сказ, перешкодила подальшій реалізації сировини і зробила відповідні аналізи. Підозри фахівців підтвердилися – корова була хвора на сказ, хоча ознак видимої агресії не виявляла.

У лікарню на профілактику захворювання та введення сироватки проти сказу доправлено одразу 11 осіб, які контактували із хворою твариною, її нутрощами та м'ясом – членів родини та перекупника.

Інше вогнище сказу було виявлене у тому ж селі буквально наступного дня.

Під підозру на сказ потрапила телиця, яку тримала родина із трьох осіб. Діагноз був підтверджений, тварину забито та утилізовано, а родина наразі у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині через сказ госпіталізували 14 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі