вівторок, 08 листопада 2011 16:46

На Закарпатті спалах менінгіту: хвороба вражає дітей

На Закарпатті спалах менінгіту: хвороба вражає дітей

В Ужгороді зафіксовано спалах інфекції менінгококу. Її виявили у дітей віком від 7 до 10 років – вихованців навчально-виховного комплексу "Пролісок".

Спершу менінгокок виявили у братика та сестрички, які відвідують комплекс. Відтак – у решти дітей з двох паралельних класів. Четверо з них потрапили на стаціонарне лікування до обласної інфекційної лікарні. Решта – дев'ятеро – тільки носії інфекції.

"Двоє дітей досі перебувають на лікуванні, - розповів головний лікар інфекційної лікарні Михайло Поляк. – Їх стан задовільний. А двох ми вже виписали додому".

Учителів та вихованців – близько сотні людей – обстежили на наявність інфекції. За словами головного санітарного лікаря Ужгорода Миколи Ващенка, причиною спалаху менінгококової інфекції може бути навіть звичайне похолодання.

"Навіть звичайна простуда може викликати загострення менінгококової інфекції у людини, яка є носієм цієї бактерії. Не виключено, що це сталося через зниження температур повітря", - сказав він.

Наразі санітарні лікарі визначають остаточну причину спалаху. Хоча Микола Ващенко стверджує, що про спалах менінгококу говорити не можна.

"Спалах – це тоді, коли виявлено десять і більше хворих. А таких наразі тільки троє. Решта – це просто носії. Тож ситуація в місті спокійна. Більше хворих не зареєстровано".

Нагадаємо, якщо людина, в якої виявлено менінгококову інфекцію, не пройде відповідне лікування, це загрожує запаленням головного мозку.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті спалах менінгіту: хвороба вражає дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі