пʼятниця, 24 лютого 2023 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

На захоплених територіях активізувалась російська пропаганда ‒ у Міноборони пояснили причини

На захоплених територіях активізувалась російська пропаганда ‒ у Міноборони пояснили причини
Російські пропагандисти активізувались на тимчасово захоплених українських територіях. Фото: novynarnia.com

Російські загарбники суттєво активізували пропаганду на тимчасово окупованих українських територіях.

Групи професійних пропагандистів прибули під виглядом журналістів центральних російських телеканалів у райони поблизу лінії зіткнення. Вони в авральному порядку фабрикують відеоролики, спрямовані на дискредитацію Сил оборони України та виправдання дій російських окупантів. Про це у Telegram повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, зйомки переважно проводили у населених пунктах Каховського та Голопристанського районів Херсонської області. Знімали на об'єктах цивільної інфраструктури, у медичних та навчальних закладах, які безпосередньо перед цим навмисно обстрілювали самі ж російські терористи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин ниє, Кадиров хоче власну армію. Аналіз свіжої пропаганди Кремля

"При цьому у скоєнні злочинів звинувачувались Сили оборони України, що підтверджувалось нібито "документальними кадрами". Крім того, окремою темою російських фейкових відеороликів було намагання показати начебто масову підтримку місцевими школярами символів російської державності та дій окупантів", ‒ зазначила Маляр.

Пропагандисти, наприклад, відзняли колективне виконання школярами гімну РФ та виготовлення дитячих листівок-подарунків російським військовим.

"У такий спосіб кремлівські пропагандисти намагалися створити відповідний інформаційний фон напередодні щорічного послання Путіна федеральним зборам", ‒ додала Маляр.

На тимчасово окупованих територіях Луганщини Росія "офіційно озброїла" бойовиків-терористів, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

На тимчасово захоплених територіях півдня України росіяни намагаються триматися якнайдалі від лівого берега Дніпра. Поглиблюють свої оборонні рубежі.

Зараз ви читаєте новину «На захоплених територіях активізувалась російська пропаганда ‒ у Міноборони пояснили причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі