середа, 10 лютого 2016 13:42

На Волині водій-прикордонник за вбивство 5 людей відсидить 10 років

На Волині водій-прикордонник за вбивство 5 людей відсидить 10 років

Ковельський районний суд на Волині виніс вирок 26-річному прикордоннику Василю Білашу - 10 років позбавлення волі. 12 травня торік він напідпитку їхав по трасі Київ-Ковель-Ягодин. Наїхав на натовп людей, які стояли на узбіччі. В аварії загинуло п'ятеро людей. Двоє отримали травми.

"Кажуть, що аварія трапилася о третій ночі. Коли ми приїхали, була п'ята година ранку. Ми вже бачили їх неживими. Моя дочка лежала взагалі в кюветі, за 70 метрів, і не могли її знайти, дуже була травмована. Ще один хлопчина - Богдан - теж там був, страшно травмований. Ноги відірвані", - пригадує мати загиблої Ольга Климовець.

Білаш із вироком суду не згодний. Каже, що його підставили.

"З місця аварії зробили зйомку так, що не видно гальмівних шляхів. Вони не позначені крейдою, ті, які вносилися в експертизу. Пошкодження автомобілів не збігаються з пошкодженнями на моїй машині", - каже Василь Білаш.

Родичі засудженого впевнені: наїзд скоїв невідомий позашляховиком.

"На братовій машині немає ні тканин тіл, ні крові. Пришивають йому, що хотів утекти. Насправді, коли побачив аварію, виліз із машини, намагався викликати міліцію. Був повністю тверезим", - говорить сестра засудженого Ірина Білаш.

Адвокат Білаша планує оскаржувати вирок в Апеляційному суді.

Нагадаємо, 12 травня торік біля села Старі Кошари Ковельського району на Волині сталося страшне ДТП, в якому загинуло п'ятеро осіб. Люди хотіли провести над водієм самосуд.

Зараз ви читаєте новину «На Волині водій-прикордонник за вбивство 5 людей відсидить 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі