середа, 06 листопада 2013 17:14

На Вінниччині підлітки грабували пенсіонерів, одягнувши на голови жіночі панчохи

На Вінниччині підлітки грабували пенсіонерів, одягнувши на голови жіночі панчохи
Фото: tutvse.com.ua

Вчора міліціонери затримали хлопців, які вночі пограбували одиноких пенсіонерів у селі Михайлівка Тульчинського району Вінниччини. Ними виявилися жителі села Зяньківці сусіднього Немирівського району — 19-річний Микола Ільницький з рідним братом 16-річним Віталієм.

Того дня хлопці приїхали у село до своєї бабусі. Зустрілися з 15-річним місцевим Євгеном, який мешкає по сусідству. Аби знайти гроші на випивку, подалися до літніх людей. Їм раніше допомагали по господарству і за це отримували грошову винагороду.

"Приїжджі хлопці змусили дитину піти з ними на грабіж. Пригрозили, що залишиться не живий, якщо не буде робити того, що вони накажуть. А сам хлопчина хороший, займається спортом, тільки піддається впливу. Мати як взнала, розплакалася. Двічі втрачала свідомість. У них багатодітна родина, але не погана," - каже секретар сільради 38-річний Віталій Люблінський.

Хлопці нападали на пенсіонерів вночі. На голови одягали жіночі панчохи, щоб не впізнали односельці.

"64-річну жінку вдарили кілька разів і стали вимагати добровільно віддати гроші. Один з нападників взяв зі столу ніж та почав погрожувати розправою. Розбійники перевернули усе в будинку, а грошей не знайшли. Пішли ні з чим. До будинку її 68-річного сусіда злодії потрапили через вікно, розбивши шибку, - розповів начальник Тульчинського райвідділу міліції Іван Прияцелюк. - Господаря зв'язали пасками, побили та почали душити, вимагаючи гроші. Забрали у нього останні 75 гривень. Вийняли з його телефону сім-карту, щоб пенсіонер не подзвонив до міліції. Та чоловік впізнав голоси злодіїв і, звільнившись від ременів, побіг до сусідів викликати міліцію".

Хлопців затримали у сільській лісопосадці за дві години. Їх можуть покарати до 12 років ув'язнення. У прес-службі обласної міліції повідомили, за фактом розбійних нападів слідчі розпочали кримінальні провадження.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині підлітки грабували пенсіонерів, одягнувши на голови жіночі панчохи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі