понеділок, 24 жовтня 2022 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

На Україну націлені ракети з моря ‒ у ВМС порахували кількість

Станом на 24 жовтня в Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває два ворожих носії крилатих ракет "Калібр". Їхній загальний залп – 12 ракет.

Окрім того, в Середземному морі нині базується 13 ворожих кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет. Про це йдеться у повідомленні командування Військово-морських сил ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР розказали про стан ядерної зброї РФ і загрозу удару по Україні

"В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до шести кораблів та катерів", ‒ йдеться у повідомленні.

Автор: t.me/ukrainian_navy
  У Чорному морі 24 жовтня на бойовому чергуванні перебуває два ворожих носії крилатих ракет «Калібр»
У Чорному морі 24 жовтня на бойовому чергуванні перебуває два ворожих носії крилатих ракет «Калібр»

У ВМС інформують, що за добу в інтересах РФ через Керч-Єнікальську протоку пройшли 25 суден до Азовського моря. Із них три рухались з протоки Босфор. До Чорного моря зайшло три судна, одне з яких продовжило рух до Босфору.

Перший з німецьких зенітних ракетних комплексів IRIS-T, який отримала Україна, добре себе показав під час останніх обстрілів з боку російської армії. До того, Україна отримала модернізований варіант цієї установки. Про це під час брифінгу 21 жовтня повідомив речник Командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

Кількість ракет у Росії зменшилася до критичного рівня. Особливо мало у країни-агресорки залишилось ракет "Іскандер". Саме тому РФ почала застосовувати у війні проти України іранські дрони-камікадзе. Про це в інтерв'ю Оbozrevatel заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «На Україну націлені ракети з моря ‒ у ВМС порахували кількість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі