пʼятниця, 09 грудня 2011 14:14

На Рівненщині п'ятикласники впали в кому від випитої горілки

На Рівненщині п'ятикласники впали в кому від випитої горілки

Повернули до життя двох місцевих 10-річних хлопців медики Володимирецької районної лікарні у Рівненській області. Однокласники Віктор та Борис отруїлися знайденою горілкою і ледве не замерзли на вулиці.

"Хлопчаки товаришують уже кілька років. Тому мати Бориса спокійно відпустила його до друга погратися. Пройшло кілька годин, а син все не повертався. У сутінках батьки підняли на ноги усіх знайомих і заходилися шукати школярів, бо Віктора також не було вдома", - розповіла Марія Мельник з Володимирецького райвідділу міліції. – "Дорослі прочісували вулиці і врешті знайшли дітей на одному із закинутих дворів. Хлопці лежали на землі і не ворушилися".

Поруч з непритомними школярами валялася порожня півлітрова скляна пляшка з-під горілки. П'ятикласники наштовхнулися на неї під час прогулянки. Вирішили, що треба спробувати – хильнули по ковточку, а потім удвох випили всю рідину. Після цього їм стало дуже зле і вони втратили свідомість.

"Їм дуже пощастило, що батьки їх вчасно знайшли. Ще трохи часу пролежали би на вулиці і могли би померти. У хлопчаків діагностували алкогольну кому та загальне переохолодження організму", - додали медики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині двоє померли на другий день після вечері

Школярів кілька годин рятували у реанімаційному відділенні лікарні, потім перевели на стаціонарне лікування. Нині їхньому життю уже нічого не загрожує.

"Хлопчаків виписали додому. А з їхніми батьками була сувора розмова – за невиконання своїх обов'язків вони сплатять штраф. Суму має визначити суд," - розповіла Марія Мельник. – "Таких випадків цього року у районі ще не було. Хоча траплялося, що старші товариші напували алкоголем неповнолітніх".

Дитячий організм не має стійкості до алкоголю. Смертельною дозою можуть стати навіть 2-3 столових ложки горілки, коньяку або іншого міцного напою.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині п'ятикласники впали в кому від випитої горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі