неділя, 05 лютого 2012 17:13

На Рівненщині чиновники погоріли на приватизації археологічної пам'ятки

На Рівненщині чиновники погоріли на приватизації археологічної пам'ятки

Прокуратура в Рівненській області порушила кримінальну справу за фактами незаконної приватизації землі на місці археологічної пам'ятки на території Вербенської сільської ради Демидівського району. Чиновники райуправління земельних ресурсів погодили виділення 6 громадянам 7,41 га для ведення селянського господартсва на частині поселення тшинецько-комарівської та черняхівської культури.

"Порушено кримінальну справу за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами Демидівського районного відділу земельних ресурсів. Вони незаконно надали громадянам у приватну власність землі, що мають особливу наукову та історико-культурну цінність. Зокрема, встановлено, що вказані особи, зловживаючи службовим становищем, в порушення вимог земельного та пам'яткоохоронного законодавства, погодили технічну документацію по складанню державних актів на право приватної власності та виділенню на місцевості земельних часток громадянам на території Вербенської сільської ради, на яких розташована пам'ятка археології місцевого значення - поселення тшинецько-комарівської та черняхівської культури", - розповіла Сніжана Сидорук з прес-служби обласної прокуратури.

Правоохоронці з'ясували, що службовці склали і видали завідомо неправдиві офіційні документи. Зокрема, йдеться про висновки про права третіх осіб та відсутність обмеження на використання згаданих земельних ділянок.

Землю на місці археологічної пам'ятки протягом 2000-2008 років приватизували шестеро громадян. Вони розорали свої наділи й вирощували сільськогосподарські культури. У прокуратурі кажуть, що державі завдано збитків майже на 11 млн. гривень.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині чиновники погоріли на приватизації археологічної пам'ятки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі