середа, 18 квітня 2012 12:59

На Прикарпатті п'яниця вкусив міліціонера та заразив його смертельним гепатитом

На Прикарпатті п'яниця вкусив міліціонера та заразив його смертельним гепатитом
Волоцюга вкусив міліціонера за ногу і "нагородив" його хворобою. Фото: mignews.com.ua

На Прикарпатті рятують життя дільничному інспекторові з Калуша Зоряну Пілянскому. Якщо протягом місяця не зберуть потрібну суму на лікування, то смертельна хвороба повністю знищить печінку.

Інцидент стався на автобусній зупинці: п'яні волоцюги кинулися на перехожих з метою пограбування. Пілянський, який проходив повз, кинувся боронити людей. Ніхто з перехожих не допоміг, хоча інспекторові вдалося самотужки затримати двох порушників, третій утік.

Найбільш агресивний вкусив правоохоронця за ногу, він був раніше судимий, зловживав спиртним та наркотиками. Бешкетник за непокору міліції та розбишацтво відбувся 200-гривневим штрафом. Дільничний натомість дістав гепатит С. Перший курс лікування пройшов успішно, але хвороба повернулася. На курс терапії чоловікові потрібно зібрати 120 тисяч гривень, інакше розпочнеться цироз печінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні загрожує епідемія гепатиту С

У 34-річного Зореслава п'ятеро дітей, наймолодшому Денисові – два роки. На державну допомогу сім'ї розраховувати не доводиться. Під час внесення змін до Закону України "Про міліцію" про професійні захворювання просто забули.

"Наразі за законом Зорян Пілянський може претендувати лише на матеріальну допомогу на лікування та оздоровлення, на яку двічі на рік має право кожен працівник міліції (близько 2 тисяч грн — ред.)", — сказав керівник ЦЗГ обласної міліції Василь Гультайчук.

Дружина хворого Оксана працює кореспондентом у калуській газеті "Вікна". За словами жінки, на даний час вони мають уже третину необхідної суми. Родина Пілянських звертається до всіх небайдужих з проханням про допомогу.

Кошти можна перераховувати:

Отримувач: ПриватБанк, номер рахунку 29244825509100, МФО 305299, ЗКПО 14360570, для поповнення картки 4405885821372940, ІПН 2849313037. Пілянський Зорян Мирославович.

 

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті п'яниця вкусив міліціонера та заразив його смертельним гепатитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі