вівторок, 22 травня 2012 16:08

На Полтавщині згорів ресторан, який був занесений у "Книгу рекордів України"

На Полтавщині згорів ресторан, який був занесений у "Книгу рекордів України"
Дах згорів за 15 хвилин. Його гасили три пожежних машини. Фото: fastiv.com.ua

17 травня близько 19.00 в селі Світлогірське на Полтавщині на березі Дніпродзержинського водосховища згорів ресторан відпочинкового комплексу "Берег" із очеретяним дахом площею 1402 квадратних метри. Він занесений в "Книгу рекордів України".

"Йшла увечері з роботи повз ресторан. Ще здалеку побачила вогонь. З приміщення вибігали працівники закладу. Я швидко викликала пожежників, - розповідає Наталія Семенець, сільський голова Світлогірського. - Людей купа збіглося. Носили відрами воду з колодязів, з річки набирали. Попіл по всьому селу літав".

Дах згорів за 15 хвилин. Його гасили три пожежних машини із Комсомольська, Кобеляк, села Озерного. Будівля згоріла повністю. Також вогонь спалив катер та водний мотоцикл.

"Нічого не могли зробити. Бо приміщення із сухого очерету, дерев'яне. Спалахнуло, як сірник. Ніхто не постраждав, але люди налякалися. Зараз проводиться експертиза, виясняють, як загорілось приміщення. Результати мають бути через десять днів після пожежі", - говорить Віталій Шкаревський з Полтавського обласного управління з надзвичайних ситуацій.

В селі кажуть, ресторан підпалили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці через пожежу на підстанції гуртожитки залишилися без світла

"Місцеві не вірять, що проводка сама загорілась. Ресторан новий, все повинно бути в порядку. Шепчуться, що хтось насолив. Держать його багаті люди, може хтось позаздрив", - розповіла сільська мешканка.

У 2009 році найбільший дах крили троє майстрів три місяці. Витратили 78 тон очерету. Місцеві кажуть, власником відпочинкової бази є луганський бізнесмен Юрій Терніков. Він викупив у райцентрі Кобеляки меблеву фабрику. Зараз там виготовляють дерев'яні будинки на замовлення.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині згорів ресторан, який був занесений у "Книгу рекордів України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі