пʼятниця, 15 березня 2019 12:30

На Полтавщині поліцейські "погоріли" на хабарі
4

На хабарі в 10 тис. грн у Полтавській області затримали двох правоохоронців.

Про це повідомляє Національна поліція України.

У Кобеляцькому районі двоє працівників територіального підрозділу поліції вимагали неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. грн від одного з місцевих. Натомість оперуповноважені кримінальної поліції обіцяли, що чоловік уникне відповідальності за крадіжку.

"Чоловік вчинив правильно, вчасно повідомивши правоохоронні органи. Працівники внутрішньої безпеки поліції разом із державним бюро розслідувань та прокуратурою в рамках відкритого по факту повідомлення кримінального провадження провели низку оперативно-розшукових і слідчих дій. Задокументували протиправну діяльність двох осіб, які на той момент працювали в Кобеляцькому відділі поліції. Їх затримали на "гарячому", – розповів керівник відділу зв'язків із громадськістю поліції Полтавської області Юрій Сулаєв.

Слідчі територіального управління держбюро розслідувань у Полтаві, розпочали кримінальне провадження за одержання хабара. Відповідна стаття Кримінального кодексу передбачає позбавлення волі від 8 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко назвав ім'я "свого" генпрокурора

Обох корупціонерів затримали. Наразі вони дають свідчення. Прокурори готують оголошення підозри затриманим і клопотання про обрання запобіжного заходу.

Про корупційні дії та отримання неправомірної вигоди співробітниками правоохоронних органів керівники національної поліції України просять негайно повідомляти на гарячу лінію "102".

Спеціальна антикорупційна прокуратура здійснює нагляд за Національним антикорупційним бюро України, але не може повністю контролювати діяльність детективів.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині поліцейські "погоріли" на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають