пʼятниця, 18 грудня 2015 17:33

На Одещині від щурячої отрути померло двоє дітей

На Одещині від  щурячої отрути померло двоє дітей
gerz-inc.com

В селі Багате Ізмаїльського району на Одещині поховали братиків - 3-річного Сашка та 5-річного Аркадія Алуймош. Діти померли від випарів щурячої отрути.

"Родина Алуймош мешкає в старому саманному будинку. Щоб стіни не розточили щури, батько хлопчиків приніс отруту. Заклав її в щілини всередині дому. Зашпаклював глиняним розчином. Під вечір затопив пічку. Очевидно, від теплого повітря дія отрути посилилася, - розповіла Марія Бабенко, голова сільської ради. - Батьки допізна поралися по господарству на вулиці. Діти в цей час були в будинку. Коли полягли спати, хлопчикам стало погано. Сильно боліли суглоби, голова, почалася блювота. Батьки винесли дітей на вулицю, викликали "швидку".

Село Багате за 18 км від райцентру. Автомобілем туди можна дістатися за 20 хв.

""Швидка" їхати відмовилася. Сказали, бензина немає. Порадили викликати таксі. Почали бігати селом, просити людей відвезти дітей в лікарню. Поки знайшли машину, Яша помер, - сказала сусідка Любов Бабенко. - "Швидка" приїхала аж через півтори години. Жодної допомоги черговий лікар не надала. Лише порадила випити літр води, щоб організм прочистити".

Подружжя Алуймош з сином Сашком забрали до районної лікарні. Хлопчик помер в реанімації.

"Час було втрачено. Дитину привезли в критичному стані. Був уражений мозок. Температура тіла впала до 35 градусів. В реанімації дитину почало трясти, почалися судоми. Різко посинів і помер", - розповіла Ольга Чорна, лікар Ізмаїльської районної лікарні.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині від щурячої отрути померло двоє дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі