пʼятниця, 22 жовтня 2021 18:05

На Одещині іноземне судно протаранило носом причал
4

22 жовтня в порту Чорноморська на Одещині вантажне судно HAKSA врізалося в причал.

Аварія сталася на причалі №18 під час заходження судна в порт. Імовірно, через те, що невчасно почало гальмувати, повідомили на спеціалізованому порталі Ukrainian Shipping Magazine.

За даними порталу, вантажне судно HAKSA, яке йшло під прапором республіки Палау (держави в Океанії. - Gazeta.ua), вирушило з турецького порту Ґебзе.

Як свідчать опубліковані фото, унаслідок зіткнення пошкоджені носова частина судна й бетонний причал. Але судно, яке було збудоване ще 1993 року, залишилося на плаву.

Судно врізалося в причал в порту Черноморська
Фото: usm.media
Судно врізалося в причал в порту Черноморська
Судно врізалося в причал в порту Черноморська
Судно врізалося в причал в порту Черноморська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суховантаж врізався в пасажирський корабель

Вантажомісткість цього корабля становить 3092 т, поточна осадка - 6 м. Завдовжки судно (LOA) - 86,4 м, завширшки - 14,54 м.

Хто винен в аварії - з'ясовують, повідомили в пресслужбі ДП "Морський торговельний порт Чорноморськ". Помилку буксирів портового флоту там відкидають, передає "Думская".

"Екіпажі буксирів діяли правильно. Зараз передчасно говорити про те, хто винен у цьому НП, оскільки триває розслідування інциденту", - заявив заступник директора порту Олександр Патрік.

В Одеському порту корабель розчавив катер об причал. Лоцманський катер, який стояв біля першого причалу, затонув за 40 хв.

Крім катера, контейнеровоз Rhl Fidelitas протаранив і причал Одеського порту - через відмову головного двигуна.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині іноземне судно протаранило носом причал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі