Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2012 12:33

На Миколаївщині померла дитина, не витримавши виховного процесу з боку вітчима

На Миколаївщині померла дитина, не витримавши виховного процесу з боку вітчима
Чоловік, перед тим, як піти з дому, бив померлу дитину. Фото: zhitomir.info

До чергової частини Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області надійшло повідомлення від 28-річної місцевої мешканки про те, що померла її 3-річна дитина.

Як було з'ясовано працівниками міліції, напередодні ввечері дитина жалілася своєї матері на те, що їй зле і вона хоче спати. Жінка, яка тільки-но повернулась додому, побачила на тілі хлопчика тілесні ушкодження, але не приділила цьому належної уваги та навіть не запитала, звідки синці. Прокинувшись приблизно о третій годині ночі, матір пішла перевірити, як почувається син, але виявила його вже неживим.

Під час огляду тіла судмедекспертом було висловлено підозру про те, що смерть могла настати внаслідок отриманих напередодні тілесних ушкоджень. На запитання правоохоронців, при яких обставинах дитина їх отримала, матір відповісти не змогла, а лише повідомила, що вдень вона була відсутня вдома, а з дітьми знаходився її співмешканець, якого з учорашнього дня вона не бачила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка довела сина до самогубства, а потім 3 дні не знімала його повішеного з петлі

28-річна жінка протягом кількох років мешкає із чоловіком 1975 р.н., якій раніше притягувався до кримінальної відповідальності, та має чотирьох малолітніх дітей: двоє від попереднього шлюбу та двоє – спільних. Сім'я вже тривалий час знаходиться під наглядом і правоохоронних, і соціальних структур, якими неодноразово перевірявся стан виконання подружжям батьківських обов'язків. Співробітниками міліції проводились профілактичні бесіди із членами родини, вказувалось на необхідність належного виховання нащадків та на неможливість застосування фізичних заходів впливу до неповнолітніх.

Не зважаючи на комплекс проведених заходів, виконавчий комітет сільської ради був змушений розглянути питання щодо позбавлення чоловіка та жінки батьківських прав. Зібравшись у середині листопада на черговому засіданні та обговоривши ситуацію, яка склалася у сім'ї, комісія вирішила, що є можливість надати дорослим час для "виправлення" та перегляду ними свого ставлення до родини.

Останнє відвідування неблагополучного сімейства відбулось на початку минулого тижня. Представниками служби у справах дітей, у супроводі правоохоронців, було проведено обстеження умов утримання дітей, їх соціально-побутовий стан, за результатами якого було прийнято рішення провести наступну перевірку у найближчий час.

Трагедія відбулась на кінці того ж тижня, і з розповіді старших дітей було з'ясовано, що господар, перед тим, як піти з дому, бив померлу дитину.

Наразі тіло малолітнього направлено для проведення судово-медичного обстеження та встановлення причини смерті, за результатами якого буде прийнято рішення згідно з чинним законодавством.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині померла дитина, не витримавши виховного процесу з боку вітчима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути