четвер, 13 вересня 2012 16:26

На Львівщині горять чотири гектари торфу

Уже третій день МНСники гасять торфову ділянку неподалік села Бірки Яворівського району Львівської області. Загоряння на ній сталося ще 11 вересня. Від цього значна частина села опинилася в диму. Проте, загоряння знаходиться на безпечній відстані від будівель. Поряд ділянки, на якій гасять торф проходить дорога.

В перший день коли диму багато було, то за метр перед собою нічого видно не було, - розповів один із рятувальників. - Але водії ганяли тут як дурні. Через то і аварію зробили. Дякувати Богу, що тільки одну. Одна машина в іншу стукнулася. Доки водії розбиралися що й до чого в їхні авто на великій швидкості третій в'їхав.

Щоранку гасити торф починають о 5.30 ранку. Завершують із сутінками. Всього задіяно близько 70 людей. 25 пожежних машин весь час возять воду із найближчого озера. Воно знаходиться за 10 кілометрів від ділянки із загорянням.

"Торф на цій ділянці загорівся скоріш за все через людський фактор, - розповів начальник прес-центру МНС у Львівській області Павло Василенко. - На ділянці було пасовище. Хтось або недопалок кинув, або траву висохлу хотів спалити. Торф гасити досить складно. Ділянки, які вже загасили, можуть заново спалахувати. Тому потрібно возити багато води і якісно заливати всі місця де іде з-під землі дим. Гадаю, до суботи маємо повністю погасити".

Також 12 вересня сталося ще два загоряння торф'яних ділянок поблизу Львова. У селі Гамаліївка Пустомитівського району та селі Білогорща, яке територіально відноситься до Залізничного району Львова. Проте МНС вдалося швидко загасити загоряння на цих ділянках.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині горять чотири гектари торфу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі