вівторок, 19 серпня 2014 15:00

На Хмельниччині бійців "Правого сектору" затримали з арсеналом зброї

На Хмельниччині бійців "Правого сектору" затримали з арсеналом зброї
Фото: google.com.ua

Вранці 17 серпня у Летичівському районі на Хмельниччині працівники ДАІ затримали авто з арсеналом зброї. Автомати, гранатомети та вибухівку перевозили бійці "Правого сектору".

Автомобіль "Fiat Fiorino" зупинили на посту Державтоінспекції. У салоні було 5 чоловік. У багажнику автівки виявили чотири автомати, ручний протитанковий гранатомет, підствольний гранатомет, 19 електродетонаторів, два саморобних вибухових пристрої, 21 гранату різного типу, травматичний пістолет та майже 1000 набоїв.

Усі п'ятеро осіб були бійцями "Правого сектору". Вони саме поверталися з АТО.

"Так, це наші люди. Частково зброя бійців і вони на неї мають дозвіл, а частково — трофейна, яку вдалося захопити у терористів. Так як зброя, яку здавали у відділки міліції безпосередньо у зоні АТО, поверталася терористам, було прийнято рішення здати її правоохоронцям Хмельниччини. Хлопці воювали на Сході і поверталися на відпочинок додому. Під Летичевом їх затримали. Наразі вони на свободі. Кримінальне провадження відкрите лише щодо одного бійця", - пояснив лідер "Правого сектору" у Хмельницькій області Анатолій Медведчук.

У прес-службі обласної міліції повідомили, що за даним фактом розпочате кримінальне провадження за ознаками частини першої статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Наразі зброя та боєприпаси вилучені, і направлені на експертизу.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині бійців "Правого сектору" затримали з арсеналом зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі