четвер, 04 серпня 2011 18:18

На Хмельниччині в каналізаційний люк провалилася кобила
15

Фото: Фото прес-служби МНС

3 серпня о 12.40  у місті Шепетівка на Хмельниччині в каналізаційний люк провалився кінь. Це трапилося в центрі міста поблизу Центрального продовольчого ринку. Власник тварини розвертав підводу.

"Біля ринку є місця захаращені. Там колись планували будувати критий ринок. Але нічого так і не зробили. Пустує десятиріччями. Де ближче до дороги, зупиняються фермери. На ділянці по проекту мали бути каналізації, вирити їх вирили, а довести до ума не довели. От в одну з кадок потрапила і тварина. То, до речі, була кобила. Коли власник розвертав підводу, та поцілила двома задніми копитами в триметрову яму. Прямо з головою", - розповів Віктор Дворах з Шепетівського РВ УМНС у Хмельницькій області.

Аби дістати кобилу, викликали приватний кран, який на умовах договору співпрацює з місцевими рятувальниками.

"До того, як почали витягувати, перший круг ями розбили. Тварину обв'язали спеціальними шлейками. Кобила була молода, проте важила 500 кілограм. Її господар, Микола Хмельничний, із села, що в районі. Чоловік дуже переживав, намагався допомагати. Але так розгубився, що не знав за що вхопитися", - додав Дворах.

Кобилу дістали о 13.50. Її оглянув ветеринарний лікар.

"Тварина нічого не зламала. Але, ветлікар сказав, що отримала сильний нервовий зрив. Бо коні дуже вразливі, набагато вразливіші, ніж на приклад — корови", - зауважив Дворах.

"Проблема з відкритими каналізаціями  у Шепетівці у нас давно. По кримінальній хроніці постійно, то там вкрали, то там люк. А про те місце, де та коняка звалилася, то взагалі треба караул кричати! Бо поприкривали гілляками дірки, а там і діти можуть бігати. Не дай Бог, голову зламають! Якщо там нічого не будують, то нехай хоч сміттям закидають", - скаржиться Марія Гробчак з аптеки, що стоїть неподалік.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині в каналізаційний люк провалилася кобила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі