четвер, 29 листопада 2012 15:11

На Херсонщині побиту школярку відвезли з уроків на "швидкій"

На Херсонщині побиту школярку відвезли з уроків на "швидкій"
Дівчину ударили ззаду. Фото: news.pn

Прямо з уроків "швидка допомога" відвезла в лікарню дев'ятикласницю загальноосвітньої школи № 17 приміського селища Степанівки під Херсоном. Дівчину без жодного приводу, а просто заради розваги побив однокласник. Причому так, що вона могла залишитися калікою на все життя.

У міській службі "103" підтвердили, що виклик надійшов 28 листопада прямо з навчального закладу. У 15-річної дівчини виявили забій нирки та гематоми на попереку, як наслідок удару кулаком, і доставили її для лікування в дитячу обласну лікарню. Про надзвичайну подію вже поставили до відома міське управління освіти, пише kherson.pro.

"За цим фактом, який ми вважаємо правопорушенням, розпочато перевірку. Встановлено, що після шостого уроку дев'ятикласник підійшов до своєї однолітки вдарив її кулаком зі спини. Класний керівник і завуч стверджують, що до того ніяких конфліктів між ними не виникало. Дівчина поскаржилася на болі в животі, медсестра її оглянула, і після телефонної розмови з її мамою була викликана "швидка". Правда, побитій дівчини госпіталізація не знадобилася, і на наступній день вона вже прийшла на заняття. Якби наслідки виявилися серйознішими, до розгляду обов'язково залучили б кримінальну міліцію у справах неповнолітніх, - коментує завідувачка виховним відділом управління освіти Херсона Валентина Поздняк. - Тим не менш, інцидент залишати без уваги не збираємося: зараз педагоги та учні пишуть пояснювальні, а винуватець побиття дев'ятикласниці буде поставлений на внутрішньошкільний облік за схильність до конфліктів в колективі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривдника Саші Попової посадили на 12 років

У ЗОШ № 17 кажуть, що цей хлопець вже перебував на такому обліку, але потім був з нього знятий - ймовірно, "виправився". А наслідки цього виправлення його однокласниця випробувала на собі. На жаль, жодних ефективних заходів впливу до підлітків, схильним "почухати кулаки" об тих, хто свідомо слабкіше їх, наші навчальні заклади застосувати не можуть. Ясно, що схильність до невмотивованих сплесків агресії та насильства не є ознакою нормального психічного стану. Однак направити учня, що продемонстрував таку схильність, на огляд до психіатра і невропатолога, адміністрація школи без добровільної згоди батьків не вправі. А батьки, які почули таку пропозицію, одразу запротестували: "Та як ви можете з нашого сина психа робити". Переведення в інший навчальний заклад теж був би виходом із ситуації, якби справа була в міському мікрорайоні і поруч знаходилося б ще кілька шкіл. Але в приміському селищі їх немає, так що побита дівчина і далі "приречена" вчитися в одному класі зі своїм кривдником.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині побиту школярку відвезли з уроків на "швидкій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі