понеділок, 08 лютого 2016 03:48

На Донеччині викрили банду, яка катувала та грабувала людей

На Донеччині викрили банду, яка катувала та грабувала людей

У Донецькій області поліцейські припинили діяльність злочинної групи, яка скоїла понад 40 озброєних розбійних нападів та інших зухвалих злочинів. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Донецькій області.

"На рахунку групи – понад 40 озброєних розбійних нападів та інших зухвалих злочинів. Бандити потрапляли в оселі громадян під виглядом працівників "Енергонадзору", катували та грабували своїх жертв. Кати використовували вогнепальну та холодну зброю, палили людей праскою. Поліцейські врятували від розправи наступну жертву зловмисників - учасників банди було затримано під час підготовки чергового нападу", - йдеться у повідомленні.

Злочинна група з'явилася влітку 2014 року, коли Донецьку область захлеснула хвиля свавілля та терору. Банду, до складу якої входило 5 осіб, "сколотив" 52-річний чоловік, колишній дільничний інспектор, який звільнився з лав міліції ще у 2003 році. Він втягнув у злочинну діяльність свого сина, якому на той момент було 17 років, та ще двох чоловіків і жінку. Група діяла обережно, використовувала заходи конспірації, бо організатор знав тонкощі правоохоронної роботи,

Зловмисники діяли по усій території Донеччини. Жертв обирали за візуальними ознаками: якщо людина мала хорошу квартиру з металевими дверима, машину, відповідно одягалася – вона була приречена. Серед потерпілих - підприємці, далекобійники, працівники податкової служби тощо.

Забирали усе коштовне: гроші, золоті прикраси, елітний алкоголь, техніку, шуби, сервізи.

У результаті ретельно спланованої та чітко проведеної спецоперації частину учасників банди було затримано під час підготовки чергового нападу. Чоловіки якраз стежили за наступною жертвою.

Затримання було миттєвим та зайняло кілька хвилин. Опору зловмисники не чинили – не встигли. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині викрили банду, яка катувала та грабувала людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі