понеділок, 13 лютого 2012 21:33

На Донеччині у 72-річної жінки видурили 40 тисяч гривень "працівниці банку"

На Донеччині у 72-річної жінки видурили 40 тисяч гривень "працівниці банку"

У 72-річної мешканки м. Горлівки дві незнайомки просто на вулиці видурили майже 40 тисяч гривень. Погодившись на участь в акції, яку їй вони запропонували, представившись працівницями банку, горлівчанка позбулася грошових заощаджень, які збирала все життя "на чорний день".

Про це повідомляє прес-служба ГУ ГУМВС Україні в Донецькій області.

Жінка звернулася до міліції з проханням вжити заходів до двох невідомих жінок середніх років, які обманним шляхом заволоділи її коштами у вітчизняній та іноземній валюті на загальну суму 38 800 гривень. Також заявниця додала, що подія мала місце біля відділення банку, де аферистки розіграли для неї справжній спектакль.

Як повідомив начальник кримінальної міліції Центрально-Міського РВ Горлівського ГУ підполковник міліції Віталій Тарасенко, шахрайки, які до фінансової установи не мали ніякого відношення, видурили у пенсіонерки гроші під приводом вкладення коштів під миттєве нарахування 25% до суми, яку має учасник, і начебто процедура оформлення займає близько півгодини.

І поки старенька думала, в розмову втрутилася ще одна жінка, яка відразу погодилася на участь і передала 400 доларів одній зі "співробітниць банку". Взявши гроші, незнайомка зникла у відділенні банку і через кілька хвилин повернулася, тримаючи в руках 500 доларів.

Після чого, давши попередню згоду на участь, пенсіонерка відразу зізналася, що з собою великих купюр не має, тому їй необхідно відлучитися додому. У свою чергу, незнайомки теж вирішили поставитися до ситуації "з розумінням" і запропонували пройти до будинку старенької разом. Отримавши гроші на руки, аферистки не стали прощатися і запевнили господиню, що зустрінуться в найближчі кілька хвилин. Ні через півгодини, ні через годину бонусів і тим більше заощаджень ніхто не повернув.

Зараз міліція вживає заходів до встановлення особистостей шахрайок та їх місцезнаходженням, щоб притягнути до відповідальності за ч. 2 ст. 190 "Шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб" КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині у 72-річної жінки видурили 40 тисяч гривень "працівниці банку" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі