четвер, 25 листопада 2010 09:55

На Дніпропетровщині мати до коми заморила немовля голодом (ФОТО)

 

В Апостолівському районі Дніпропетровщини горе-матір довела свою чотиримісячну доньку до крайнього ступеня виснаження. Бити на сполох почали сусіди, які бачили, що дівчинка голодує. "Останнім часом мати перестала виносити Віку на вулицю, і ми запереживали, як би дитина не померла", - розповіла сусідка Галина. Приїхавши до будинку співробітники служби у справах дітей побачили маля, що лежало нерухоме на купі ганчір'я і відразу ж викликали "швидку".

"Дівчинка була практично при смерті. У неї вже була гіпоглікемічна кома і не рухалися ручки і ніжки. Зараз вона йде на поправку, але перший тиждень нам довелося годувати її за допомогою зонда і внутрішньовенно, так як у неї пропав смоктально-ковтальний рефлекс", - розповіла завідуюча дитячим відділенням райлікарні Наталія Шашкова.

"Коли ми попросили мати показати, чим вона годує дитину, вона показала пляшечку, в якій манна крупа була розведена з водою і варенням. При цьому крупа була сира", - згадує начальник служби у справах дітей Апостольської райадміністрації Світлана Воробйова.

Проти жінки порушили кримінальну справу, їй загрожує 5 років в'язниці. Її також позбавлено батьківських прав. До речі, раніше у неї вже відібрали двох дітей за безвідповідальне ставлення до їхнього виховання, тому питання про маленьку Віку та її 5-річного братика вирішили протягом декількох годин. Звичайно ж на позбавлення батьківських прав йдуть тижні.

"Але ми зрозуміли, що зволікати не можна, інакше діти просто загинуть", - пояснив помічник райпрокурора Володимир Михайленко.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині мати до коми заморила немовля голодом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі