середа, 28 липня 2021 16:11

На Чорнобильській АЕС шукають вибухівку. Оголосили аварійну готовність

На Чорнобильській АЕС шукають вибухівку. Оголосили аварійну готовність
Повідомлення про мінування АЕС могли відправити сталкери. Фото: pixabay.com

На Чорнобильській атомній електростанції оголосили режим аварійної готовності через повідомлення про замінування підприємства.

Правоохоронці шукають вибухівку, повідомляє пресслужба державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська атомна електростанція".

"28 липня невідомі надіслали на електронну пошту підприємства повідомлення про те, що на території промислового майданчика станції заклали вибуховий пристрій", - йдеться у повідомленні.

Уже виконали заходи з захисту персоналу станції та щодо запобігання терористичній загрозі. Створили також оперативний штаб, до якого увійшли представники СБУ, Нацполіції та ДСНС.

Повідомлення про мінування АЕС відправили сталкери, вважає голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко. Могли так вчинити через останні зміни законодавства про криміналізацію статті за нелегальне проникнення в зону відчуження, припустив він у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова загроза на ЧАЕС: під зруйнованим реактором наростають ядерні процеси

Вибух на ЧАЕС відбувся в ніч на 26 квітня 1986 року. Був повністю зруйнований четвертий реактор атомної електростанції. Стався викид у довкілля великої кількості радіоактивних речовин. Хмара з них пройшлася над більшою частиною Європи й навіть досягнула східних кордонів США. З Прип'яті та навколишніх населених пунктів евакуювали близько 200 тис. людей. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики.

Зараз ви читаєте новину «На Чорнобильській АЕС шукають вибухівку. Оголосили аварійну готовність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі