середа, 09 лютого 2011 15:30

На борту захопленого піратами супертанкера може бути українець

На борту захопленого піратами супертанкера може бути українець

Сомалійські пірати 9 лютого захопили британський супертанкер "Ірен СЛ" (Irene SL), здатний перевозити до двох мільйонів барелів сирої нафти, повідомляє Reuters.

Судно прямувало до США під грецьким прапором, було атаковано в Індійському океані за 360 кілометрів від берегів Омана. На його борту було 25 членів екіпажу, включаючи сімох греків, 17 філіппінців і одного українця. При цьому РІА Новини стверджує, що російськомовний моряк - не українець, а грузин.

Як розповіли в грецькому міністерстві торгового судноплавства, танкер перевозив 266 тонн нафти.

Захоплення британського судна стало другим таким інцидентом за два дні: напередодні пірати атакували нафтоналивний танкер "Савіна Кайлін" (Savina Caylyn), що йшов під італійським прапором. На борту судна знаходилися того 22 моряки.

Італійський танкер також був захоплений недалеко від Аравійського півострова - біля єменського острова Сокотра, розташованого в Аденській затоці.

6 листопада 2010 пірати отримали рекордний викуп - дев'ять мільйонів доларів - за південнокорейський супертанкер "Саме Дрім" (Samho Dream), що перевозив два мільйони барелів нафти.

Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «На борту захопленого піратами супертанкера може бути українець ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі