вівторок, 08 січня 2013 19:13

На Андріївському узвозі горів будинок, де мешкав Булгаков
11

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні о 14.24 на столичному Андріївському узвозі загорівся двоповерховий будинок № 38.

"Я ще вдень відчували запах, ніби десь горить. А коли приїхали пожежні, то вже зрозуміли, що в цьому будинку. Дим з даху почав валити", - розказує киянка Наталія Малієва. Вона торгує сувенірами на Андріївському.

Будинку близько 150 років. Він знаходиться навпроти Андріївської церкви. Кажуть, що саме тут медовий місяць провів письменник Михайло Булгаков із Тетяною Лаппою. Зараз майже весь другий поверх займає медична фірма "Савон". На першому - піцерія "Челентано".

Слідів пожежі з вулиці не видно. Чутно різкий запах паленого. Біля будинку дві пожежні машини. Двері до піцерії відчинені. Всередині по стінах ллється вода.

"Це ж які збитки, - каже жінка років 50-ти. Заглядає всередину. - А, так там все в плитці. Пощастило".

Співробітники піцерії кажуть, що дізнались про пожежу, тільки коли приїхали рятувальники. Тоді попросили всіх відвідувачів покинути приміщення.

"Запах відчули. Але думали, що так від обігрівача воняє", - уточнюють.

Біля входу до медичного центру стоїть охоронець у чорному пуховику.

"Я вас туди не пущу, і сам не заходжу, бо стеля може на голову впасти. Всі рятувальники ходять в касках. Там все залите водою. Світло виключили і нічого не видно", - попередив він.

Чоловік, який представляється працівником медичного центру, запевняє, що ніякої пожежі не було.

"Розетка перегоріла і все. Ви ж бачите - ніде слідів немає. Ніхто не постраждав. Нічого не сталось", - сказав він .

Торговці сувенірами з Андріївського кажуть, будинок загорівся не випадково.

"Після реконструкції постійно щось трапляється. Цей самий будинок вже заливало повністю. Тут не тільки ця будівля, а весь Андріївський комусь цікавий. Черновецький колись сказав, що хоче зробити тут вулицю банків та бутіків. Він зник, а його команда залишилась. Ще торік вперше місто перестало давати нам дозволи тут стояти. Віддали вулицю одній людині і вона з нас ходить постійно збирає благодійні внески. Раніше ми місту офіційно платили 56 гривні на місяць за півтора метри. Зараз в два рази більше ніби-то благодійно. Вирішили вулицю від киян звільнити", - розповідає один з торговців. Не представляється.

В МНС Києва кажуть, що о 14.24 отримали інформацію про пожежу, що на даху двоповерхової адміністративної будівлі на Андріївському узвозі, 38. Вогонь перекинувся на нижні поверхи, охопивши полум'ям приміщення будівлі. На місце прибули пожежно-рятувальні підрозділи МНС. Одне відділення пожежників проводило евакуацію людей з будівлі, інші – гасили полум'я.

О 15:21 пожежу було ліквідовано. Жертв та постраждалих внаслідок пожежі немає. Причини загоряння та збитки встановлюються.


Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі горів будинок, де мешкав Булгаков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі