вівторок, 06 березня 2007 11:43

На Алтаї вибухнула російська секретна зброя

У Росії на території випробувального полігону Федерального науково-виробничого центру (ФНВЦ) "Алтай" в Бійську відбувся вибух. Це трапилося вчора в 13:37 (10:37 за московським часом) під час планових випробувань невідомого виробу.

Зруйновано будівлю на території полігону, вилетіло віконне скло в будинках на чотирьох прилеглих вулицях. Загинув начальник електроцеху підприємства. Головний енергетик цеху доставлений в лікарню з травмами грудної клітини і живота.

За словами головного інженера центру "Алтай" Миколи Дочілова, загрози забруднення навколишнього середовища немає. Проте рятувальників на місце вибуху не пустили у зв"язку з особливим режимом роботи підприємства.

Те, що "відбулося відноситься до компетенції міністерства оборони Російської Федерації", — повідомила керівник прес-служби алтайського управління МНС Олена Гаврілова.

Дізнання проводять слідчі прокуратури по нагляду за об"єктами, що особливо охороняються та режимними об"єктами. Як заявив помічник прокурора Алтайського краю Валерій Зіястінов, причиною вибуху, швидше за все, стало порушення правил техніки безпеки.

Нагадаємо, минулого тижня в Словаччині вибухнули склади з боєприпасами НАТО, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «На Алтаї вибухнула російська секретна зброя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі