четвер, 29 жовтня 2020 11:48

Можуть відпустити й інших: адвокат зґвалтованої в Кагарлику про звільнення підозрюваного

Можуть відпустити й інших: адвокат зґвалтованої в Кагарлику про звільнення підозрюваного
Суд звільнив з-під варти Ярослава Леваднюка, який є одним із підозрюваних у справі про зґвалтування та катування в поліцейському відділку в Кагарлику. Фото: kv.npu.gov.ua

Звільнення з-під варти Ярослава Леваднюка, який є одним із підозрюваних у справі про зґвалтування та катування в поліцейському відділку в Кагарлику, свідчить про те, що потенційно й інших можуть відпустити.

Рішення суду ще немає, які аргументації судді, чому вона ухвалила рішення про зміну запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт, розповіла адвокатка потерпілої Злата Симоненко.

"Це перша ознака того, що потенційно і два інші підозрювані також можуть бути звільнені з-під варти. Оскільки до цього часу судді ухвалювали рішення щодо необхідності тримання під вартою, бо є ризики тиску на свідків, потерпілу та її родичів, а також знищення речових доказів", - розповіла Симоненко, передає ТСН.

Каже, що її підзахисна досі перебуває під охороною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мали звільнити: що відомо про суддю, яка відпустила підозрюваного у зґвалтуванні в Кагарлику

"Правоохоронці довгий час займали авторитетний рівень в районі. Саме тому їхнє звільнення є підставою для того, що можуть з'явитися спроби впливу на потерпілу та її родину. Крім того, під час затримання поліцейські говорили: у разі їхнього звільнення з-під варти зроблять усе, щоб вона не дала свідчень у суді. А її свідчення у суді будуть ключовими для притягнення винних осіб до відповідальності", - наголосила адвокатка.

Вона також зауважила, що про підозру повідомлено ще одному правоохороцеві, який знав про знущання колег, але мовчав. Це одна з перших підозр у державі безпосередньо керівництву відділку поліції щодо фактичного закриття очей на катування та тортури, які вчинялися там.

У вівторок, 27 жовтня, суддя Голосіївського районного суду Києва звільнила з-під варти Ярослава Леваднюка, який є одним із підозрюваних у справі про зґвалтування та катування в поліцейському відділку в Кагарлику. Попри те, що експертиза встановила й інші факти катування, суддя вирішила, що немає підстав тримати експоліцейського під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Можуть відпустити й інших: адвокат зґвалтованої в Кагарлику про звільнення підозрюваного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі