вівторок, 05 квітня 2011 20:01

Москаль: МВС України допомогло викрасти палестинця Абу-Сісі

Москаль: МВС України допомогло викрасти палестинця Абу-Сісі

Міністерство внутрішніх справ України причетне до викрадення та передачі ізраїльській стороні палестинського інженера Дірара Абу-Сісі, який звинувачується в роботі на терористичну організацію ХАМАС, стверджує народний депутат України (блок НУ-НС), перший заступник голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю Геннадій Москаль.

"Проведене мною депутатське розслідування, а також інформація з джерел МВС, вказує на те, що до зникнення палестинця має пряме відношення Міністерство внутрішніх справ України", - заявляє Москаль, якого цитує його прес-служба.

За його словами у Ізраїлю є свій представник у МВС. До якого і звернулася зраїльська поліція за допомогою у затриманні і передачі палестинського інженера.

Як стверджує депутат,  ізраїльтяни проінформували українську сторону про місце проживання палестинця (м. Харків), наявність у нього дружини і дітей, громадян України, і намір набути українське громадянство.

"Якби Дірар Абу-Сісі встиг отримати громадянство України, він ніколи б не був виданий Ізраїлю", - зазначає Москаль

Депутат повідомив подробиці передачі палестинця ізраїльській стороні. "17 лютого співробітники УМВС у Харківський області без будь-яких підстав вилучили у Абу-Сісі палестинський паспорт, який віддали наступного дня - 18 лютого після того, як палестинець повідомив, що збирається до Києва на зустріч із братом", - стверджує він.

За інформацією Москаля, на залізничній станції у Полтаві співробітники УМВС у Полтавській області "насильно висадили палестинця з поїзда і перевезли до аеропорту в Київ. Тут Абу-Сісі посадили на літак і випхали з України на підставі ст. 32 закону Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

"В аеропорту міліціонерів з палестинцем вже чекали представники ізраїльської поліції, які, за попередньою домовленістю, прибули в Україну, і надалі доставили Абу-Сісі в Ізраїль", - розповів нардеп.

Він також повідомив, що направив звернення до Генпрокуратури для перевірки викладених фактів і порушення кримінальної справи за фактом зловживання службовим становищем та завідомо незаконного затримання Кримінального кодексу України.

У кінці повідомлення Москаль зазначив: "Якщо я помиляюся у своїх висновках або маю не зовсім правдиву і точну інформацію, закликаю всіх причетних до справи Абу-Сісі оприлюднити дані - яким чином палестинець потрапив до Ізраїлю".

Нагадємо,  директор електростанції у Секторі Газа Дірар Муса Абу-Сісі зник в Україні 18 лютого. 25 лютого МВС Палестинської національної адміністрації направило офіційне звернення голові МВС України з приводу зникнення палестинця.

На початку березня стало відомо, що Абу-Сісі знаходиться в ізраїльській в'язниці. Це згодом офіційно підтвердив Ізраїль.

За даними ізраїльських ЗМІ, прокуратура Ізраїлю 4 квітня передала до суду міста Беер-Шева обвинувальний висновок у справі Абу-Сісі. За попередніми даними, він є учасником терористичної організації ХАМАС і головним розробником ракет Kassam, а також протитанкових ракет у Секторі Газа.

Абу-Сісі одружений на громадянці України. Він провів у Газі 12 років і намагався отримати українське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Москаль: МВС України допомогло викрасти палестинця Абу-Сісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі