неділя, 30 січня 2011 13:17

Моряки, ймовірно українці, втекли із захопленого піратами судна

Моряки, ймовірно українці, втекли із захопленого піратами судна

Данський корабель HDMS Esbern Snare в п'ятницю 28 січня прийняв на борт двох моряків, які втекли в рятувальній шлюпці із захопленого озброєними сомалійськими піратами німецького багатоцільового суховантажу Beluga Nomination, повідомляє в суботу сайт Союзного командування операцій НАТО.

Проте сайт не вказує національність врятованих моряків з судна, яке йшло під прапором Антігуа і Барбуда, а екіпаж суховантажу налічував 12 осіб, серед яких були громадяни Польщі, Філіппін, Росії і України.

У російських і західних ЗМІ дається різна інформація про моряків, які врятувалися: або двоє українців, або українець і філіппінець. МЗС України з'ясовує інформацію, повідомляє Інтерфакс.

За інформацією журналу Фокус-онлайн, під час нападу загинули двоє піратів і стільки ж членів екіпажу, ще двоє моряків пропали безвісти. Журнал посилається на Бременське видання Weser-Kurier, яке у свою чергу цитує шефа компанії Beluga-Reederei Нільса Стольберг.

Раніше повідомлялося, що на борту захопленого сомалійськими піратами судна MV Beluga Nomination (судновласник - німецька компанія) знаходяться два громадянина України.

Суховантаж Beluga Nomination був захоплений 24 січня піратами приблизно в 390 морських милях на північ від Сейшельських островів.

Судно MV Beluga Nomination ходить під прапором Антігуа і Барбуда, оператором є німецька компанія Beluga Fleet Management GmbH. HDMS Esbern Snare входить до складу місії кораблів НАТО в операції по боротьбі з піратством Океанський щит.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Моряки, ймовірно українці, втекли із захопленого піратами судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі