Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2007 19:58

Міськдума Москви запропонувала журналістам ходити на мітинги в спецодязі

Голова Міськдуми Москви Володимир Платонов пропонує журналістам приходити на масові заходи в спеціальному одязі. Про це він заявив після недавніх подій, коли правоохоронні органи застосували силу проти журналістів, які висвітлювали "марші незгодних" в Москві, Петербурзі та Нижньому Новгороді.

- Це буде на користь самих журналістів. Такий спецодяг дозволить їх захистити не лише від натовпу, але і від працівників правоохоронних органів, - сказав Платонов на прес-конференції в четвер.

За його словами, журналістам треба одягати бейджі й накидки з написом великими літерами "Преса".

- Жоден працівник правоохоронних органів не захоче зв"язуватися з журналістом, якщо буде точно знати, що перед ним представник преси, - переконаний Платонов.

Він також розповів, що депутати "чекають матеріалу за наслідками перевірок" щодо дій міліції стосовно журналістів, які висвітлювали "Марш незгодних".

- Якщо комусь нанесли тілесні ушкодження, людина звертається до травмпункту й вказує, де і за яких обставин отримала побої. Переконаний, що буде проведена перевірка і буде дана відповідна оцінка, - сказав Платонов.

Під час масових вуличних акцій 14-15 квітня, організованих рухом "Інша Росія", довелося випробувати силу міліцейських палиць і журналістам, яких не врятували навіть видані їм напередодні спеціальні жилети, зокрема, побили працівника фотоагентства ЕРА Анатолій Мальцева. Постраждав від дій міліції і представник японських ЗМІ, якому, як заявив потерпілий, не зважаючи на спеціальний жилет, розбили голову палицею. Удар по спині отримав кореспондент "Комерсанта" Андрій Козенко, а працівникові агентства Reuters Томасу Петеру при затриманні розбили обличчя. Тоді ж був побитий і затриманий кореспондент німецького телеканалу ARD Штефан Штухлік.

Дії російської влади під час проведення "Маршу незгодних" обурили представників різних правозахисних організацій, ЗМІ і всю світову громадськість, передають NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Міськдума Москви запропонувала журналістам ходити на мітинги в спецодязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути