четвер, 17 квітня 2014 13:28

Міліція затримала лікаря, яка била ногами євромайданівців в Харкові

Міліція затримала лікаря, яка била ногами євромайданівців в Харкові
Фото: news.am

Мешканка міста Чугуєва (Харківська область), що завдавала тілесні ушкодження учасників мирної акції на підтримку єдиної України у Харкові минулої неділі на виході з метро, доставлена у відділення міліції, з нею проводяться слідчі дії.

Про це повідомляє глава МВС України Арсен Аваков, пише Інтерфакс-Україна.

"Та сама....Лікар!? з Чугуєва. Та, яка добивала ногами побитого евромайдановца. З оперативного зведення: 13.04.2014 року під час мітингу біля парку Шевченка в м. Харкові, та біля виходу зі станції метро "Університет", на площі Свободи відбулася конфліктна ситуація, при якій проросійськи налаштованими громадянами були побиті активісти Евромайдана. В результаті їм були нанесені тілесні ушкодження", - написав глава міністерства на своїй сторінці в соцмережі Facebok в четвер.

Аваков повідомив, що за даним фактом 13 квітня відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст.296 КК України (злісне хуліганство із застосуванням предметів для нанесення тілесних ушкоджень).

"В ході проведення слідчо-оперативних заходів було встановлено громадянка А. 1961 р.н., жителька міста Чугуєва Харківської області. Згідно зібраним доказам встановлено, що вона брала активну участь у побитті активістів Евромайдана та нанесення їм тілесних ушкоджень", - повідомив міністр.

За словами Авакова, в 10.30 четверга зазначена жінка доставлена в слідчий відділ Харківського міського управління міліції ГУ МВС України в Харківській області. З нею проводяться слідчі дії . Вирішується питання про повідомлення їй про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 13 квітня в Харкові стався напад озброєних осіб з георгіївськими стрічками на учасників акції на підтримку єдиної України. За даними міліції, в результаті зіткнень постраждали 50 осіб, в тому числі один співробітник міліції.

За оцінками правоохоронців, у мітингах в центрі Харкова взяли участь близько 3 тисяч осіб. "По закінченню мітингу за єдину Україну, прихильники федералізації напали на   учасників акції, які розходились.  Нападники використовували біти, палиці, світлошумові гранати", - зазначено в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Міліція затримала лікаря, яка била ногами євромайданівців в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі